Sjukt otäckt!

IMG_1713[1]

Malin kommer till Linköping för att börja sitt nya liv med studier på ekonomilinjen. De första månaderna fick hon bo innneboende, men nu har hon äntligen fått ett studentrum i studentkorridoren på Ryds Allé 23.

Malin har inte den bästa självkänslan och tror alltid att andra människor skrattar åt henne. Hon är ett år yngre än alla andra och hon är adopterad ifrån Korea.

Hon flyttar in och bekantar sig med sina nya korridorsgrannar. Den charmiga grunefantasten Pelle, korridorspolisen Richard, den svala Camilla, tönten Torbjörn och den levnadsglada Rebecka.

Men något står inte rätt till. Flickan som bodde i Malins rum tog livet av sig genom att lägga sig i badet och skära up handlederna. Flickan var en utbytesstudent från japan och hette Yuko. Det verkar som om Yuko inte är klar med Ryds Allé och dess innevånare.

En riktigt gastkramande bok som utspelar sig under början av 90-talet. Den väver in asiatisk spöktradition. Tänk den japanska Ringu (The Ring) eller Ju-On (The Grudge). Så jäkla vidrigt med hårscenerna och vattnet. Usch!

Jenny Milewski är ett geni! Jag måste läsa Skalpelldansen av samma författare.

Jag lyssnade på ett semniarium på Bokmässan förra hösten när Jenny Milewski samtalade tillsammans med John Ajvide Lindqvist och Mats Strandberg om Skräckens psykologi. Jag köpte Ajvide Lindqvists och Strandbergs böcker och fick dem signerade. Varför passade jag inte på att köpa Milewskis bok då och få den signerad? Dumhet är svaret!

Jenny Milewski är Sveriges skräckdrottning!

2 thoughts on “Sjukt otäckt!

  1. […] Yuko – Jenny Milewski 11-12/3 (Storytel) […]

  2. […] Yuko – Jenny Milewski […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *