Leila K

IMG_1778[1]

Leila K slog igenom med låten ”Got to get” sommaren 1989. Hon hade kaxighet och utsråling som få och verkade född till att stå på scen. Förortstjejem från Göteborg blev snabbt en internationell stjärna. Under en turné med Rob’n’Raz rymde hon dock till Ibiza. De följande åren överskuggades allt mer av skandaler,
Vägen utför blev allt brantare, och efter en tids tystnad stod det klart att Lila K levde som hemlös på Stockholms gator.

Tydligen har föfattaren, Petter Wallenberg, växt upp med Leila K eller Leila El Kalifi.  Boken var intressant att läsa, men jag tyckte att det var för mycket av författarens egna tankar och känslor. Som när han letar efter Leila och det är beskrivningar av en massa andra personer och vilket väder det är.

Jag kommer ihåg att det stod en massa om henne i skvallertidningarna och om hennes stränga pappa. Men nu när jag läser det så är det ju ett  fall av hederskultur/hedersvåld. Hon betedde sig inte som pappan tyckte och han skickade ju ”hem” henne till Marocko för att hon skulle lära sig. Det står i  boken att hon rymde direkt när hon kom hem till Sverige.

Samtidigt får jag en lite tydligare bild av människan Leila K. Det är inte ett lätt liv hon har levt. Hon verkar ha någon/några npf-diagnoser och psykiska problem förutom eller på grund av sina drogproblem.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=wB6FAQbVJbw]

3 thoughts on “Leila K

  1. Lena skriver:

    Så härlig låt!

  2. […] Historien om Leila K – Petter Wallenberg 9-11/3  260s (egen) […]

  3. […] Historien om Leila K – Petter Wallenberg  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *