Polarnatt

IMG_1785[1]

Polarnatt är Frida Skybäcks andra del i serien om systrarna Stiernfors. Den första boken heter Norrsken. Här kan ni läsa vad jag tyckte om den.

Nu handlar det om mellansystern Elisabeth Stiernfors. Det förväntas att hon ska gifta sig med friherren von Strauss. Hon har blivit inbjuden till hans gods av hans syster. Men när hon kommer dit verkar han inte vara intresserad. Tillslut bestämmer hon sig för att ta saken i egna händer och knackar på hans dörr. När hon inte hör något så öppnar hon dörren och hittar greven naken med sin egen syster. Chockad flyr hon tillbaka till sin familj.

Elisabeths kammarflicka Vera är hennes bästa vän. Det är hon som får upp Elisabeths ögon för hur arbetarna i staden har det. Elisabeth vill då starta en läsesalong och träffar då språkadjunkten Mathias  Storm som blir förälskad i henne. Men Elisabeth har väldigt starka känslor för Vera.

Vi får också föjla storasyster Cecilia i hennes äktenskap med Jacques Rousseau.  Hon vantrivs på hans nedgågna Apelgården och hon får reda på att gården har en mörk historia. När ett litet barn lämnas vind för våg på gården och Jacques förbjuder Cecilia att hjälpa det så tvingas hon ta ställning.

Jag hatar fortfarande det svinet Jacques Rousseau. Vilken vidrig människa! Han är nästan för hemsk för att vara sann. Men det gör inget!

Jag tyckte verkligen om den här boken. Så mycket att jag läste ut den på mindre än 24 timmar. Jag måste bara veta hur det skulle sluta. Nu vill jag bara ha nästa bok i serien.

Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads.

Tack för rec.exet Frida Plasencia Skybäck! Du har skrivit en riktigt sträckläsare!

 

2 thoughts on “Polarnatt

  1. […] Polarnatt – Frida Skybäck 16-17/3  392s (rec.ex)  ♥ […]

  2. […] Polarnatt – Frida Skybäck […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *