Henning Mankell x 3

IMG_2002[1]

Eldens hemlighet, Eldens gåta och Eldens vrede är en serie  böcker som utspelar sig i Mocanbique, Afrika och som alla handlar om de unga flickan och senare kvinnan Sofia.

När vi möter henne i Eldens hemlighet  så har Sofia flytt från sin hemby tillsammans med sin mamma och sin syster Maria och sin bror Alfredo. Deras by blev attackerad av rövare som satte eld på byn och dödade allt och alla i byn. Sofias pappa Hapakatanda dödades i attacken.

Efter att ha vandrat i en månad kommer familjen till en säker  by. Där får flickorna gå i skolan och de börjar att skapa sig ett liv. Men en dag händer det som inte får hända. På väg hem från åkern leker Sofia och Maria en lek. Sofia springer med slutna ögon och råkar vika av från stigen. Hon trampar på en mina. När hon vaknar upp har hon förlorat båda sina ben och sin syster Maria.

Resten av serien berättar om Sofias liv. Hur hon får sina konstgjorda ben och hur hon kämpar för att kunna röra sig.  Sofia är en riktig kämpe som kämpar för sig och de sina. Hon ser till att hon kan försörja sig och

Böckerna är baserade på en sann historia och är skrivna av Henning Mankell. De är ungdomsböcker.

2 thoughts on “Henning Mankell x 3

  1. […] Eldens hemlighet – Henning Mankell 23/4  161s (bibliotek) […]

  2. […] Eldens hemlighet – Henning Mankell  […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *