Tigers In Red Weather

IMG_2013[1]

Liza Klaussmanns debutroman Tigers In Red Weather utspelar sig på USA:s östkust under fyrtio-, femtio- och sextiotal. Nick och hennes kusin Helena har vuxit upp tillsammans på den gamla släktgården Tiger House själva symbolen för östkustglamour där de levt ett liv i tryckande sommarvärme, med solblekta båtbryggor och nattliga cocktailpartyn.

Under tiden efter andra världskrigets slut tycks världen stå öppen. Helena ger sig i väg till Hollywood för att söka äktenskaplig lycka, medan Nick är på väg att återförenas med sin unge make Hughes, som just ska återvända från kriget. Men snart börjar den gyllene fasaden spricka. Helenas make är inte mannen han verkat vara, och Hughes kommer tillbaka från kriget sluten och distanserad.

Åter i Tiger House, på 1960-talets rand, försöker Nick och Helena nu tillsammans med sina barn Daisy och Ed återerövra frihetskänslan från förr.Men allt ska komma att förändras när barnen gör en hemsk upptäckt: någon har blivit mördad i närheten av det vackra sommarstället. Släktingarna kastas ut ur sina invanda banor, hemligheter kommer i dagen, och inget i deras liv kommer någonsin att bli sig likt igen

Jag tyckte verkligen om den här boken! I början trodde jag att det skule handlar o kusinernas vänskap och deras familjeliv.Och visst gör den det, till en början. Men ganska snart får det en otäck vändning. Ingen är egentligen vad de utger sig för att vara.

Jag fick boken genom The English Bookshop’s Bookclub. Boken läste jag som en del i Nellons #hylltömning2016, vi skulle läsa en gul bok.

2 thoughts on “Tigers In Red Weather

  1. […] Tigers in Red Weather – Liza Klaussmann  24-26/4  389 (egen) […]

  2. […] Tigers in Red Weather – Liza Klaussmann […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *