Somrig läsning om vänskap

IMG_2761[1]

Emilys bästa vän Sloane har försvunnit utan ett spår. Hon svarar inte när Emily ringer eller messar. Emily åker till hennes hus flera gånger men det är ingen som öppnar.

Dessutom har hennes föräldrar börjat att skriva på en ny pjäs. Något som de inte gjort på flera år.  Sloane och hennes lillebror Beckett (efter Samuel Beckett?) blir mer eller mindre lämnade åt sitt öde. Jag gillar verkligen energiknippet Beckett.

IMG_2775[1]

 

Men plötsligt dyker det upp en lista som Sloane har skrivit. Hon vill att Emily ska göra de här sakerna. Det är inget nytt för hon brukar ge Emily en lista med saker att göra om hon ska på semester. Skillnaden nu är att Emily faktiskt tänker göra grejerna.

Det blir en riktigt innehållsrik sommar då Emily får lära känna sig själv utan Sloane. Genom uppdragen lär hon också känna nya människor och sin egen familj. Men kommer hon någonin att få träffa Sloane igen?

Boken hoppar fram och tillbaka i tiden. Dels utspelar den sig när Sloane har försvunnit och dels utspelar den sig innan och förklarar oftast vad de olika utmaningarna betyder. Vi får en bättre bild av Emily och Sloanes vänskap.

Jag gillade verkligen Emily, men hon har sjukt dålig självkänsla, och Frank.  Men Franks kompis Collins är så rolig. Jag skrattade högt åt hans oneliners.

En riktigt bra ungdomsbok. Den påminner om Amy & Rogers Epic Detour ( ja det finns en roadtrip) som är skriven av samma författare. Perfekt sommarläsning! Boken kommer på svenska som Sedan du försvann i augusti.

Jag läste boken under Read-o-Rama

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *