No Longer At Ease

IMG_3519[1]

No Longer At Ease är den andra delen i Chinua Achebes The Afrikan Trilogy. Den första är Things Fall Apart. När jag läste Things Fall Apart så visste jag inte att den ingick i en trilogi.

Obi Okonkwo is an idealistic young man who has now returned to Nigeria for a job in the civil service. However in his new role he finds that the way of government seems to be corruption. Obi manages to resist the bribes offered to him, but when he falls in love with an unsuitable girl, he sinks further into emotional and financial turmoil.

Obi Okonkwo (barnbarn till Okonkwo från Everything Falls Apart) har studerat i London och fått sin utbildning betalad genom lån från från sin hemstad Umuofias Progressive Union. Han är övertygad om att det människor som han som ska lyfta Nigeria. Han anser att alla problem med korrruption i samhället beror på bakåtsträvande gamlingar. Han vet att nästan alla tar emot mutor men han kommer aldrig göra det.

Tyvärr vet vi redan från början att han kommer att åtalas för just det. Vi får genom bokens gång veta varför det sker. Hur allt går fel för Obi.

Boken utspelar sig i Nigeria på 1950-talet. Jag lyssnade på den via Storytel och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *