Bokbloggsjerka 2-5 september

jerka11

Denna veckas jerka handlar om böcker som gjorts till filmer som kanske till och med varit bättre än boken…

Har du sett en film som kanske till och med var bättre än boken (eller lika bra), eller har du läst en bok som du tycker ska bli film?

 • Water for Elephants av Sara Gruen är så mycket bättre som film med Robert Pattinson, Reese Witherspoone och Christoph Waltz.
 • Sagan om Ringen-trilogin är mycket bättre än böckerna. Jag har gjort åtskilliga försök att läsa den första boken men har aldrig lyckats slutföra läsningen. Kan inte riktigt säga varför. Jag lyssna på Hobbiten som ljudbok innan den blev läst också..
 • Shadowhunters-serien fungerar bättre som tv-serie än bokserie. Den är ok som bokserie men riktigt bra som tv-serie.

Jag skulle vilja att de här böckerna blev filmer eller ännu hellre tv-serier:

 • The Parasole Protectorate-serien av Gail Carriger. Steampunk, vampyrer, varulvar och 1800-talets England.
 • Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson:
  Bortom det lilla samhället Dalen finns ett övergivet hus. Det är det första David Flygare får veta när han återvänder till sin barndomsstad för sommaren. Tillsammans med fem vänner tillbringar David de långa sommardagarna vid huset. De solar, grillar, dricker, har sex och begår inbrott i skydd av natten. De gömmer stöldgodset i huset.
  Men stölderna skapar oro i det lilla samhället. Och då en ensam, gammal man dessutom försvinner börjar det koka under ytan, vad är det egentligen som pågår i Dalen?
  När sommaren är över kommer det vita huset att stå för allt David och hans vänner har tagit från Dalen, och allt det som tagits från dem det som aldrig kan komma tillbaka.  Det kan ju inte bli annat än bra!
 • Färjan av Mats Starndberg , men den ska väl filmatiseras?

10 thoughts on “Bokbloggsjerka 2-5 september

 1. gillade även böckerna Sagan om ringen.

  • Cinnamon skriver:

   Jag tycker att jag borde göra det också, men det är något som gör att jag inte kommer in i dem.

  • Cinnamon skriver:

   Jag ska ge The Fellowship of the Ring en ny chans snart. Har köpt den som pocket istället för den bund-up jag redan har med alla tre böckerna. Texten är så liten i den.

 2. A ROOM OF MY OWN skriver:

  har heller aldrig lyckats läsa Tolkien. men filmerna har jag sett. Färjan var välskriven och fruktansvärt läskig. vill inte se den filmen

 3. Monika skriver:

  Water for elephants har jag inte läst, men jag gillade filmen. Jag håller med om Sagan om ringen, även om jag nu kämpade mig igenom dem på 80-talet 🙂

  • Cinnamon skriver:

   Jag ska ge Sagan om ringen en sista chans. Har köpt den första boken på engelska i pocketformat. Jag hader alla tre på engelska i en bind-up och då blev texten alldeles för liten.

 4. Bokslukaren skriver:

  Jag har också haft problem att ta mig igenom Sagan om ringen.

 5. Boklysten skriver:

  Carrigers serie vore kul att se som film eller tv-serie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *