Inte min typ av vampyrbok

img_36571

När ondskan flyttar in på Hvitfeldtska gymnasiet förändras Mathildas liv totalt. Vänskapen med klassens nörd Emil är märklig och oväntad. Egentligen drömmer hon om Matteo, skolans hetaste kille. Men Matteo bär på djupa hemligheter. Och Mathilda – som inte ens tror att vampyrer existerar – har ingen som helst aning om att hon är märkt av vampyrflockensedan den dag hon föddes.
Medan Dimmornas folk förbereder det slutgiltiga övertagandet av Sverige, kastas Mathilda in i en värld av mörker och skräck. Och mitt i mörkret finner hon kärleken.

Författaren säger själv i förordet att hon vill ge vampyrälskade ungdomar en bok framarbetad av de själva och baserad på deras egna önskemål om vad en bra vampyrberättelse ska innehålla.

Men jag tycker inte att det har fungerat. Karaktärerna är inte trovärdiga och språket i boken är bedrövligt. Det är en konstig blandning av fejkat tonårsspråk och ett  mer ålderdomligt språk. Problemet var att både tonåringarna och de gamla vampyrerna blandade hejvilt. Dessutom kändes det som om författaren  hade slängt in en massa svordomar bara för att. Det fungerade inte!

Dialogerna var riktigt dåliga och korrekturläsningen nästintill  obefintlig. Det är stavfel, dubbla ord och felsyftningar. Men boken är väl egenutgiven, så det kanske inte fanns tillgång till sådant?

Jag läste boken till Vampyrbokcirkelns träff i söndags. Vår cirkelledare Cicci uppmärksammade mig då på en stor miss som författaren gjorde när hon refererade till Twilight  och den påhittade filmen Moonshadow: ”Vampyrkillar som Robert Pattinson och Jack Cornell.”  Robert Pattinson är väl en skådespelare och inte en vampyr? Karaktären som Robert Pattinson spelar heter Edward Cullen och han är en vampyr..

Det finns två till delar i serien Dödlig passion och Evig passion. Jag kommer inte att läsa dem! Jag gav boken en stjärna på Goodreads. Men det fanns andra i Vampyrbokcirkeln som tyckte den var bra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *