Harry Potter and the Cursed Child

img_37201

Harry Potter and the Cursed Child är inte den åttonde Harry Potterboken. Det är istället en pjäs som utspelar sig 19 år efter händelserna i The Deathly Hallows. Man läser alltså manuset, med repliker och allt.

Det börjar med när Ginny och Harrys son Albus ska börja på Hogwarts. Han manar i samma kupé som Draco Malfoys son Scorpius. Mot alla ods blir de bästa vänner och Albus hamnar i Slytherine istället för Gryffindor. Vi får sedan följa vännerna genom åren.

Albus har inte det bästa förhållandet med sin pappa Harry och Scorpius har det ungefär lika krångligt med sin pappa. Tyvärr gör Harry inte saken bättre med sitt beteende.  det är inte lätt att vara Harry Potters son. Albus och Scorpius bestämmer sig för att stjäla en Time-Turner som beslagtagits av Harry och Hermione. De tänker resa tillbaka i tiden för att ställa allt till rätta. Men saker och ting går inte riktigt som de tänkt. deras handlingar får katastrofala följder.

Jag gillade verkligen den här boken. Den var så spännande. Det störde mig inte alls att läsa repliker. Jag kunde se allt framför mig som en film eller pjäs.  Det skulle vara så roligt att se den på riktigt. Jag gav den 4 stjärnor på Goodreads, men det borde vara 3,5 stjärnor. Ge oss halva stjärnor Goodreads!

One thought on “Harry Potter and the Cursed Child

  1. Ela skriver:

    Jag gillade jag med! Många har retat sig på att det saknas beskrivningar av omgivning, samt tankar och så, men det gjorde mig inte så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *