Ronja Rövardotter: Åskvädersbarn

img_37231

Ronja Rövardotter, Astrid Lindgrens sista stora verk, kom ut 1981. Boken har översatts till 41 språk och sålts i över 10 miljoner exemplar världen över, och filmatiserades i mitten av 80-talet av Tage Danielsson. Nu 35 år senare kommer den i en helt ny tappning, signerad Goro Miyazaki på legendariska Studio Ghibli i Japan. TV-serien Ronja Rövardotter hade premiär på SVT Barnkanalen i januari.

Ronja Rövardotter – Åskvädersbarn är den första serieboken om Ronja utifrån den animerade tv-serien. I boken får vi följa Ronja från åsknatten hon föddes och Mattisborgen klövs i två delar. Från den trygga uppväxten i borgen ger hon sig ut på upptäcksfärd i de spännande och farliga skogarna, men hon träffar också Birk, son till den rivaliserande rövarhövdingen Borka.

Jag gillar verkligen att Ronja har kommit som serieroman. Då kanske fler kan upptäcka den underbara berättelsen. Det kan vara lättare att läsa den vanliga boken efter att ha börjat med den här. Jag tycker att bilderna är jättefina och blir sugen på att köpa den vanliga romanen i med de nya bilderna. Jag älskar forfarande de gamla bilderna och den gmala tv-serien från 80-talet. Blev faktiskt sugen på att se om den nu och på att göra en omläsning av boken. Tur att jag nyss köpte den på dvd då. Men den animerade versionen vill jag ju också se. Det kan aldrig bli för mycket Astrid Lindgren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *