Prio ett

img_37341

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.

När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.

Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.

Jag gillade att ambulanssjuksköterskan Philip var en av huvudpersonerna. Även om han var mer än lovligt puckad. Men det kan jag förstå så mycket piller som han knaprade.

Jag tyckte bättre om Jana den här gången. Hon var mer trovärdig. Men jag förstod mig inte riktigt på Danilio. Varför agerar han som han gör?

Boken var spännande och hade ett snabbt tempo. Jag listade ganska snabbt ut vem som var mördaren men jag visste inte varför hen gjorde det.  Den blev lite väl otrolig ibland, men det gjorde inget. Jag lyssnade på den via Storytel och gav den 3 stjärnor.
Katarina Ewerlöf var uppläsare.

De titigare böckerna i serien heter Märkta för livet och Vita Spår. Jag kommer att läsa eller lyssna på nästa bok i serien.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *