Ända in i märgen

img_37651

Annika har just bytt akademikarriären mot att bli dressyrryttare i ett av Sveriges främsta elitstall – när hon faller av hästen.
Efter att ha varit medvetslös i veckor vaknar honupp helkroppsförlamad, utan egen förmåga att andas och utan att kunna tala.

Ända in i märgen är den sanna berättelsen om att drabbas av det som många betraktar som sin värsta mardröm, om att kunna acceptera öde och ta makten över en kropp som helt slutat lyda – om att kunna gifta sig och bli mamma.

Jag fick erbjudandet om att få ett recensionsexpemplar av Annika Taeslers Ända in i märgen av Bookmark förlag och tackade genast ja.  Jag började lyssna på boken via Storytel där det är författaren själv som är uppläsaren.  Jag har lyssnat på boken på väg till och från jobbet den här veckan. Och jag har lyssnat på vanlig hastighet! Jag brukar alltid speeda upp hastigheten till x1,5 eller mer. Det kändes inte som att jag kunde speeda upp Annikas berättande.
Men jag läste den sista tredjedelen av boken eftersom vi skulle åka till Västerås fram och tillbaka och det kändes lite otrevligt mot sambon att sitta med hörlurarna i hela resan.

Ända in i märgen är en av de bästa biografierna jag har läst/lyssnat på. Det är så fruktansvärt hur nedlåtande hon blivit behandlad av läkare, sköterskor, busschaufförer, färdtjänsten m.m.

Det här är en bok som alla borde läsa! Speciellt de som jobbar inom sjukvården eller som personliga assistenter. Jag blev så fruktansvärt arg så många gånger under lyssningen/läsningen. Annika Taesler kan verkligen beskriva allt.

Tack till Bookmark förlag för rec.exet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *