Stängd kista

img_37411

Irländska fristaten, 1929, Hercule Poirot och kommissarie Edward Catchpool är några av de gäster som bjudits in till den gamla författarinnan lady Athelinda Playfords gods Lillieoak. Under middagen berättar lady Playford att hon gjort en ändring i sitt testamente. Hon har gjort sina barn arvslösa, och alla hennes tillgångar kommer istället att gå till en man som bara har några veckor kvar att leva….
Beslutet väcker förvåning, och kort därefter hittas en person mördad på godset. Hercule Poirot tar sig an fallet. Vad var det som fick Athelina Playford att ändra sitt testamente? Och vem ligger bakom mordet?

Jag var inte alls förtjust i Monogrammorden som också skrevs av Sophie Hannah i Agatha Christiesstil. Men den här är så mycket bättre skriven och Poirot är inte bara en drygskalle. I den förra boken tyckte jag att han var en karikatyr av sig själv.

Själva historien är riktigt spännande. Som vanligt finns det flera potentiella förövare. Egentligen är väl alla misstänkta. Poirot får verkligen använda sitt skarpsinne. Men den som berättar det hela är Edward Catchpool. Han är inte så dum heller.

En riktigt underhållande pusseldeckare! Läs den! Tack till Bookmark förlag för rec.exet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *