Torsten Flinck!

img_38011

Vad kan förmå en människa att nå så högt – för att därefter driva sig själv till botten? Det här är Thorsten Flincks egen historia, bortom löpsedlarna.
Det är en intim och förtrolig berättelse om att ständigt söka bekräftelse, hantera scenskräck, parera smutskastning i Dramatens korridorer och jaga pengar till knark.
Med lika delar humor och storslagen berättarglädje bjuder boken på nakna avslöjanden, dråpliga berättelser, storslagna succéer – och oundvikliga katastrofer.

Flinck är berättarjaget men han är något av en opålitlig berättare. Han kan berätta om händelser och sedan låta andra personer få berätta om samma händelser men de minns den på ett helt annat sätt. Som t.ex. hur han och Persbrandt träffades. Det är riktigt stora skillnader också. Men jag tycker om att han ändå har kvar det motsägelsefulla.

Jag både lyssnade och läste boken. Det är Torsten Flinck själv som är inläsaren och jag rekommenderar verkligen att lyssna på boken om ni får tillfälle. Men i boken finns flera foton som en missar om en inte kan bläddra i boken.

Det är verkligen en fängslande berättelse som jag rekommenderar.

Torsten Flinck är den yngste personen som kommit in på scenskolan. Efter en inledande karriär på Dramaten drev han en egen teater och valdes flera år i rad till Sveriges sexigaste man. 2012 vann han svenska folkets gunst i Melodifestivalen och 2016 förärades han Cornelispriset.

Torste Flincks biografi kommer även att sättas upp som en scenföreställning av och med författaren.

2 thoughts on “Torsten Flinck!

  1. Lena skriver:

    Är verkligen nyfiken på denna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *