Here’s Looking At You

img_40111

Aureliana Alessi var överviktig och mobbades hänsynslöst när hon gick på Rise Park Comprehensiv  Hennes enda ljuspunkt var hennes hemliga förälskelse i skolans snyggaste och populäraste kille James Fraser. Hon blir överlycklig när han föreslår att de ska mima tillsammans på skolans avslutningsfest Mockrock. Men det blir inte som hon tänkt sig. Hon luras upp på scenen och sedan väl där börjar publiken att kasta olika slags kakor och godis på henne medan de hånar henne.

Nu har det gått ca 12 år och det är dags för en klassåterträff. Aureliana heter numer Anna och ser helt annorlunda ut. Hon är smal och vacker och  är en historisk expert och har hand om en utställning om Theodora som var kejsarinna i det bysantinska riket. Anna håller på med internetdating men håller på att ge upp hoppet.

Hon låter sig bli övertalad att gå på återträffen där hon träffar på James Fraser som inte känner igen henne. hon ljuger om att hon gått fel och smiter iväg. Tyvärr visar det sig att James firma har anlitats för utställningen. Han känner inte igen Anna som Aureliana och förstår inte varför hon är så fientligt inställd. Snart visar ett sig dock att de har mycket gemensamt och de har roligt. Men ska hon berätta vem hon är?

Boken är riktigt rolig och underhållande. Speciellt Annas puckade syster Aggy som är en riktig bridezilla. Jag gillar också hur både Anna och  James utvecklas som karaktärer. Men det är hjärtskärande att läsa om hur Aureliana mobbas och vilka följder det gav.

Författaren är Mhairi McFarlane och jag har tidigare läst You Had Me At Hello och It’s Not Me It’s You av henne. Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads. Den är som sagt underhållande men inte så mycket mer. De andra var betydligt bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *