En bok berättad med text och bilder

Huvudpersonen i En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret är naturligtvis Hugo Cabret. Det är 1930-talets Paris och Hugo är en föräldralös tjuv som lever innanför väggarna på tågstationen. Hans farbror var anställd för att sköta järnvägsstationens alla klockor men han är en elak alkoholist. Det blir istället Hugo som får sköta allt.

Hugos pappa arbetade på ett museum, men blev innebränd när han blivit inlåst på vinden. Han berättade för sin son om en robot  som fanns där och som han ville renovera. Efter branden hittar Hugo roboten och försöker själv renovera den. men när han försöker stjäla reservdelar från innhavaren av en leksaksbutik och blir infångad så får hans liv en helt annan vändning.

Jag älskar hur början och stora delar av boken berättas genom svartvita bilder. Så effektivt och känslofyllt. Boken innehåller 533 sidor men texten är jättestor och minst hälften består av bilder. Bokens målgrupp är nog barn från 10+.

Här är några av bilderna:

Jag gav boken 4 stjärnor på Goodreads (egentligen 4,5). Författare är Brian Selznick och jag kommer absolut att läsa fler böcker av honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *