Killing Pablo Escobar – Jakten på världens mäktigaste brottsling

När Bookmark förlag erbjöd mig ett rec.ex av Killing Pablo Escobar så tackade jag ja. Sedan tog det tyvärr ganska lång tid innan jag läste boken. Jag hade självklart hört talas om Pablo Escobar men jag visste inte s mycket mer än att han var en knarkkung i Colombia som dödades på 90-talet. jag visste också att tv-serien Narcos är baserad på hans liv, men jag har inte stt ett enda avsnitt av det.

Efter att ha läst boken så vet jag självklart mer om honom. Vilken otäck och samvetslös människa! Författaren är Mark Bowden och han berättar om den amerikanska operationen som under nästan 1,5 år jagade Escobar. Det är intervjuer med soldater, fältagenter och ämbetsmän. Med hjälp av sin insyn i topphemliga dokument och med transkriptioner av Escobars telefonsamtal, skapar Bowden en gripande dokumentär berättelse.

Det är rikigt otäckt attt läsa om vilken makt han hade och hur han hämnades på folk som svikit hinom. Hur han lönnmördade människor i USA och hur han fick bort besvärliga politiker. Han var verkligen helt hänsynslös och ändå fanns det så många som älskade honom.
Han påverkade ju samhället, politiken och ekonomin inte bara i  Colombia utan han påverkade även USA med sin stora införsel av knark.

Boken var intressant att läsa men stundtals lite väl långrandig. Jag tyckte att han återvända till samma händelser i flera kapitel. Det var också synd att det inte var några kort i boken. Men jag har abolut lärt mig mer om Pablo Escobar och Medellinkartellen som han styrde med järnhand.

Tack till Bookmark förlag för rec.exet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *