Bridget Jones is back!

Mad About the Boy är den tredje boken om Bridget Jones. Den har som jag sagt tidigare inget att göra med filmen. Författaren Helen Fielding skrev en egen bok Bridgets Baby som har en helt annan storyline än filmen.

I den här boken är Bridget singel igen. Hon är 51 år och ensam med två barn. Det är dags att hon ger sig ut på marknaden igen. Men allt har ändrats sedan sist. Nu finns internetdating och twitter. Hur ska hon bära sig åt?

Bridget ugås fortfarande med samma kompisar som också har det mer eller mindre krångligt. Men Bridget lyckas ju strula till allt som vanligt. Hon börjar dejta 30-åriga Roxster men kan hon verkligen bjuda med honom på vänninan Talithas 60-årsfest?

Jag känner igen Bridget från tidigare böcker. Men det här är en mycket mörkare bok. Jag blev riktigt tårögd vida flera tillfällen. Men boken är tyvärr ganska ojämn. Den glimtar till och är rolig på riktigt ibland och har även sina mer allvarliga stunder. Men tyvärr håller den inte samma klass som den första boken i serien. Tvåan var också lite ojämn har jag för mig. Men den är läsvärd och jag gav den tre stjärnor på Goodreads.

Nu blev jag faktiskt lite sugen på att läsa/lyssna på Bridget Jones Baby.

Författare är Helen Fielding och de tidigare böckerna i serien heter Bridget Jones dagbok och På spaning med Bridget Jones.

One thought on “Bridget Jones is back!

  1. denna väntar fortfarande i min bokhylla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *