The Princess Diarist

The Princess Diarist är Carrie Fishers dagböcker under tiden före och under Star Wars IV. När hon blev prinsessan Leia med hela världen. Jag lyssnade på boken och det är Carrie Fisher själv som har läst in den förutom en del i mitten då det är någon annan  kvinna som läser.
Det handlar om hennes uppväxt med sin kända mamma Debbie Reynolds och hennes ickekontakt med fadern Eddie Fisher. Att hon var känd från det hon föddes, i alla fall känd som Debbie Reynolds dotter.
Carrie skulle minsann inte bli skådespelerska, men se så det gick.

Allt berättas med mycket humor och självinsikt. Carrie Fisher är rolig att lyssna på och hon kunde vara riktigt skarp i sina iakttagelser. Det var inte lätt att vara en ung kvinna (hon var ju 17 år när hon fick rollen, 19 när den filmades) i filmindustrin. Att hon skickades till en fat-farm, hon var ju inte tjock! Visssa av hennes anekdoter är helt sjuka! Hur kvinnor behandlades och behandlas i inom filmindustrin.

Hon berättar också en hel del om sin relation med Harrison Ford… Intressant på flera olika sätt.
Lyssna på boken ni med! Eller läs den om det passar er bättre. Jag lyssnade på den via Storytel och kommer att lyssna på fler böcker av Carrie Fisher.

Det är så synd att hon är död. Jag gillade verkligen henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *