Davidsstjärnor

En gammal israelisk legend berättar om Papperspojken, hans om kommer om natten och rövar bort sina offer. Idag minns nästan ingen myten, men så skjuts en lärare på Salomonskolan till döds inför barn och föräldrar.
Bara timmar senare försvinner två judiska pojkar på väg till sin tennisträning.

Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som skoningslös och effektiv. Spåren leder utredarna till en och samma plats: Israel.

Eden Lundell, chef för Säkerhetspolisen får samtidigt anledning att söka i sitt förförflutna då en man vid namn Efraim Kiel oväntat dyker upp i Stockholm. Det dröjer inte länge förrän en välbevarad hemlighet är på väg att avslöjas. Och upprepade gånger nämns Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?

En riktigt spännande bok där allt sker i ett halsbrytande tempo. Som läsare vet vi hela tiden mer än polisen. Boken är berättad på ett lite annorlunda sätt. I det andra kapitlet som heter Slutet handlar möter vi kvinnan som ska hem till sin familj men som upptäcker att poliser och ambulansen är där och hennes familj är döda. Vi vet att det är en av huvudpersonerna i boken. Men vem det är får du lista ut själv eller läsa till slutet på boken innan du får veta det.
Sedan fortsätter boken med att omväxlande berätta från början med mordet av lärarinnan och polisens utredning men också från det att kvinnan kommer hem till sin familj.

Det var lite roligt att en karaktär från förr dyker upp igen. Det är Peder Rydh som helt plötsligt befinner sig mitt i utredningen trots att han inte längre är polis. Jag har dock fortfarande lika svårt för honom. En skitstövel är en skitstövel är en skitstövel…

Det ska ju komma en ny bok i serien i Syndafloder kommer ut under vecka 9. Det är ju vecka 7 nu så det är inte alls långt kvar. Den kommer som ljudbok på Storytel den 30/3. Då kommer jag att lyssna!

Jag gav boken 3 stjärnor (3,5) på Goodreads. Jag lyssnade på boken via Storytel.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *