Den här vampyrboken suger!

Wicked As She Wants är den andra delen i författaren Deliah s Dawsons Blud-serie. Det handlar om vampyrer eller s.k. Bludmen i den alternativa världen Sang. I den första delen Wicked As They Come är det två andra huvudpersoner men här är det musikern och människan Casper Sterling som hittar blodprinsessan Ahnastasia i en resväska. Hon har legat där i fyra år och är svag som ett lamm. Hon försöker dricka av Casper men han klarar snabbt av henne.

På något sätt lyckas hon övertyga honom att hjälpa henne att återvända till Freesia och Muscovy. Hennes föräldrar och syster har dödats av dden onda Ravenna som förhäxat hennes sjukliga lillebror.  Så nu är ju Ahnastasia kronprinsessan och hon ska besegra Ravenna och bi tsarinna. för att lyckas med det måste hon och Casper resa inkognito tillsammans med Caspers skyddsling Keen till Freesia.

Natiurligtvis är det en massa romansdravel och idiotiska sexistiska grejer i boken. Som:

He leaned over my back, his lips warm against my ear. “You may be a princess, but you belong to me

I felt like a bludmare running away with the reins pulled taut by a masterly rider.  Han håller i hennes korsettsnören när de…

Eller när han binder fast henne i en sexlek och säger:

Your’re trapped, darlin´. I can do any damn thing I want to you.  Mysigt och sexigt! och sedan följer han upp det med att säga:

I could snap your neck if I wanted to. I could rip you to pretty ribbons. You’re still the best thing I’ve ever tasted, you know.

Jag störde mig så mycket på både Casper och Ahnastasia. Speciellt på deras förhållande till varandra. Det blev bara värre. Det var inte sexigt eller romantiskt. Jag läste boken till Vampyrbokcrikeln annars hade jag aldrig läst den. Jag funderade faktiskt på att DNF:a boken  men tvungade mig genom den. Den första boken gav jag två stjärnor på Goodreads och jag måste ge den här en stjärna. Vilken skitbok! Kommer inte läsa vidare i serien. Inte ens om den blir utvald i Vampyrbokcirkeln.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *