The Golden Road

The Golden Road är den andra boken i Story Girl-serien. Den tar vi där Story Girl slutade.

Det är samma huvudpersoner. Bröderna Beverly och Felix King som fortfarande bor hos sina kusiner Dan, Felicity och Cecily King. Deras kusin Sara Stanley  som bor hos deras faster Olivia och farbror Roger där också Peter Craig bor eftersom han jobbar som dräng där. Peter får gå i skolan med barnen och jobbar på somrarna. Hans pappa gav sig iväg när Peter var liten och därför måste Peter jobba för sitt uppehälle. Slutligen är deras vän och granne Sara Ray också med. Precis som i den tidigare boken är det Beverly som är berättaren.

De har en massa äventyr och möter fascinerande människor. Story Girl berättar som vanligt underbara sagor och hon är den av barnen som mognar mest. Jag gillar att vi får veta mer om The Akward Man. Det blir en hel del förändringar i boken. För alla på både gott och ont. Jag storgrät på ett ställe.

Den här boken är ännu bättre än den innan. Den är mörkare på något sätt. Alla håller på att växa upp och en börjar förstå att inte alla kommer att finnas kvar om några år. Det är riktigt hjärtskärande.

Jag gillar verkligen Lucy Maud Montgomerys sätt att skriva. Målande och med små historier invävda i berättelsen. Jag är så glad att jag läst den här serien. Måste nog köpa dem som fysiska böcker.

Nu måste jag bara läsa Pat of Silver Bush också.  Jag läste boken under Read-o-Rama.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *