Dear Ijeawele, Or A Feminist Manifesto In Fifteen Suggestions

Detta är en kort liten bok som jag lyssnade på medan jag tvättade fönstren i lägenheten. Det tar bara en timme att lyssna på den och det var den definitivt värd.

Författaren Chimamanda Ngozi Adichie har skrivit den som ett brev till en vän som vill ha hjälp med att uppfostra sin dotter feministiskt. Det är egentligen femton råd till nyblivna föräldrar. Vad är en feministisk förälder? Hur ser ett jämställt föräldraskap ut? Hur lär man sitt barn att bli tryggt i sig själv och inte låta sig begränsas av andras förutfattade meningar?

Boken borde ges till alla nyblivna föräldar. Jag tycker att råden är självklara och borde vara så för alla föräldrar. Men tyvärr är det ju inte det. Läs eller lyssna på boken! Den finns så klart översatt till svenska som Brev till en nybliven förälder: ett feministiskt manifest i femton punkter.

Chimamanda Ngozi Adichie har också skrivit Alla borde vara feminister (som är utskrift av hennes TED-talk) och de skönlitterära böckerna Lila Hisbiscus, En halv gul sol, Det som nästan kväver dig (novellsamling) och Americana. Jag har läst och gillat alla.

Jag gav den fem stjärnor på Goodreads!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *