Inte för mig

Boken utspelar sig i Nyköping och är en deckare. Det börjar med att den 20-årige Elin Jansson kommer till polishuset för att anmäla sin pojkvän Roger Enbark fösvunnen. Han har varit saknad sedan han skulle ta upp båten.

Det är kriminalinspektör Arne Olofsson som tar emot anmälan. Han börjar utreda med utredningen går i stå när han blir skadad vid ett attentat mt en nyöppnad krog. Då får istället den civile utredaren Svante Möller hoppa in.
men det blir inte enkelt för honom med misstänksamma poliser och organiserad brottslighet.

Boken var nominerad till Selmapriset 2015. Jag förstår inte det. Alla karaktärer är karikatyrer och beter sig som om de vore med i en gammal Åsa-Nissefilm. Dialogerna är fruktansvärda.

” Det är Roger, min kille. Han är gone missing liksom.”  Hjälp! Jag får upp en bild av Ronny och Ragge.

Själva historien kunda ha blivit bra men det kändes som allt slarvades bort. Jag gillade att den tog upp hur uppväxten kan forma oss  både till offer  och förövare. Men det kändes som detta också slarvades bort.

Den som ger är skriven av Mats I Lundgren och är hans debutroman. Boken är egenutgien på Vulkan. Jag fick med boken när jag köpte Litteraturrävens marsbox.

Jag gav boken en stjärna på Goodreads.  Det här var verkligen inget för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *