Tsatsiki och olivkriget

På Tsatsikis grekiska ö är ingenting som förr. Pappa Bläckfiskaren är skyldig banken pengar och tänker sälja sin olivlund och sitt hotell: det får bara inte hända!
Som tur är blir Tsatsiki kompis med Alva. Hon har en massa bra idéer och är inte rädd för nåt. Dessutom tar hon med Tsatsiki på de häftigaste äventyren. Men när Per Hammar dyker upp blir det problem. Kan man vara bästid med fler än en? Nu måste Tsatsiki få sina bästisar att bli kompisar med varandra, och dessutom rädda olivlunden. Kanske är det redan försent?

Detta är den sjunde boken om Tsatsiki. Författaren tog ju en paus ( 12-årig paus från att skriva serien). Men sedan kom det två böcker som tog vid där de tidigare slutat. Moni Nilsson skulle skriva manus till filmen Tsatsiki, farsan och olivkriget -men ville ge en liten övergång till handlingen i den. Så först kom alltså Tsatsiki och Hammarn och sedan Tsatsiki och olivkriget.

Tsatsiki och olivkriget har en mer sammanhållen intrig än den tidigare boken. Det är den grekiska krisen som står i centrum där hela Agios Ammos går på knäna. Ett lyxhotell med all incusive stjäl gäster från pappans hotell och det kommer inte längre turister till byn. Det är många känslor i den här boken. Tsatsiki kännersig sviken av sin pappa som aldrig har tid och inte lyssnar på honom. De vuxna är inte till någon nytta alls (som så ofta i Tsatsikis värld).

Det märks lite för väl att historien först var tänkt som film. Som i scenen där den elaka affärsmannen blir nedbuttad i en öppen likkista och ivägburen under bybornas jubel. Men boken var ändå helt okej och jag gillar att Tsatsiki är en kille som vågar visa sina känslor.

De tidigare böckerna i serien heter:

  1. Tsatsiki och morsan
  2. Tsatsiki och farsan
  3. Bara Tsatsiki
  4. Tsatsiki och kärleken
  5. Tsatsiki och Retzina
  6. Tsatsiki och Hammarn
  7. Tsatsiki och olivkriget

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *