Fyra Outlandernoveller

A Trail of Fire består av fyra Outlandernoveller. Alla handlar om karaktärer som finns med i Outlanderböckerna. Här får vi reda på lite mer om vissa händelser och personer.

A Leaf On the Wind of All Hallows handlar om Roger Macs föräldrar Dolly och Jerry och speciellt vad som hände hans pappa under andra världkriget och från vem han fått förmågan att resa i tid. En hjärtskärande berättelse, men så bra.

The Custom of the Army handlar om John Grey som är med på en elektrisk fest där han lyckas hamna i en duell och skjuta sin motståndare som senare avlider. Grey blir tvungen att snabbt ge sig av från England och hamnar istället i Amerika där han ska hjälpa sin vän Charlie Carruthers som står anklagad för att ha misslyckats avvärja ett myteri. En spännande och underhållande kort novell.

Lord John and the Plague of Zombies handlar också om när Lord John hamnar på Jamaica där guvenören man har ett problem med ett slavuppror. Någon är inte glad över att Lord John llägger sig i och han attackeras av en underlig mänsklig varelse mitt i natten. Men varelsen rör sig som en zombie och stinker av liklukt. Vad händer? En spännande och otäck novrll.

The Space Between handlar om Marsalis syster Joan (Loaghairs döttrar, Jamies styvdöttrar) som ger sig iväg till Paris för att bli nunna. Hon får syner och kan se om människor ska dö inom en snar framtid.
Med sig på resan har hon Jamies systerson Michael (Ians bror) som bor i Paris och är en vinhandlare. Michael sörjer sin fru som dog i influensan och var gravid med hans barn.
vi får också träffa på gamla bekanta som Moder Hildegard, Master Raymond och Le Compte St Germain.

Jag älskar Diana Gabaldons berättarstil. Det är så lätt att komma in i hennes noveller och romaner. Men nu har jag ju inga böcker kvar att läsa av henne. Det blir att vänta på nästa Outlanderroman eller att köra en omläsning på någon av böckerna igen. Jag har ju inte läst Outlander på engelska än…

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *