The Rocks

Lulu är en gammal kvinna som bor på Mallorca. I samma by bor hennes första man Gerald. Vi vet inte varför de skilde sig eller varför de aldrig har pratat med varandra sedan dess. Lulu är över 80 år men i god form förutom att hon fick en stroke som gör att hon numer svär som en bortsbindare. Gerald är i värre skick med emfysem och artrit. På grund av att Lulu ändrar sina rutiner råkar de träffa på varandra i byn och börjaar gräla. Grälet slutar med att de ramlar ner från en klippa och dör.

Sedan berättas historien baklänges med hopp på 10-15 år. Vi fåt träffa Geralds dotter Aegina och Lulus son Luc och varför de inte kommer överens. Vi får också träffa Aeginas son Charlie och hur han påverkas av sin farfar och Lulus fientlighet. Två familjer påverkas djupt av det som hänt.

Jag förstår att något hemskt har hänt mellan Gerald och Lulu men det är inte förrän alldeles i slutet som en får reda på vad det var. Jag gillar berättartekniken att berätta historien baklänges. Det fungerar så bra med den här berättelsen.

Min favoritkaraktär är Aegina. Det känns som om hon utvecklas mest. Luc blev jag mest irriterad på. Han bara råkar hamna i situationer hela tiden. Som om det aldrig är hans fel. Jag hade också svår för Lulu som framstod som en iskall bitch som bara brydde sig om sig själv. Det är bara en händelse som visar hennes krälek till sonen Luc.

Men jag tycker att det var lite väl mycket beskrivningar av kvinnokroppar och i synnerlighet bröst. Måste alla kvinnor beskrivas genom en ingående studie av deras bröst och bröstvårtor?

Jag skulle vilja ge boken 3,5 stjärnor, men jag gav den fyra stjärnor på Goodreads. den var för bra för att bara få tre stjärnor. Jag fick boken genom The English Bookshops Bookclub.http://bookshop.se/bookofthemonth
Författaren heter Peter Nichols.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *