Where’d You Go Bernadette

Bernadette Fox är ökänd. Hon är en revolutionerande arkitekt som helt har slutat skapa. Hon är ett hot och en plåga för andra mammor i Seattle. Hon är hustru till datageniet Elgie Branch. Men för sin 15-åriga dotter Bee är hon inte bara mamma utan också bästa vän.

När Bernadette plötsligt försvinner sammanställer Bee brev, e-postmeddelanden, officiella dokument, rektorsrapporter, hemlig korrespondens, läkarjournaler och FBI-handlingar för att hitta sin mor.

Boken var så bra! Jag älskade att vi fick veta stora delar av handlingen genom mail mellan olika karaktärer. Det är en berättelse som har flera lager. I början är den sjukt rolig med rivaliteten mellan föräldrarna på skolan där Bernadettes dotter Bee går. Speciellt en mamma har ett sådant kontrollbehov. Jag fick Pretty Little Liars-vibbar, speciellt när Bernadette försvinner.
Det är inte förrän allldeles i slutet som vi får veta vad som egentligen hände. Jag blev verkligen positivt överraskad av boken.

Författaren heter Maria Semple. Jag fick boken genom The English Bookshops Bookclub och gav den fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *