Nattfilm

Skräckfilmsregissören Stanislas Cordova har inte synts offentligt sedan 1977. För fansen är han en mörkrets överstepräst, onåbar och gåtfull. När hans dotter Ashley Cordova hittas död framställs händelsen som ett självmord, men journalisten Scott McGrath anar oråd och börjar gräva i vad som har hänt. Förra gången han försökte närma sig familjen slutade det i en privat katastrof. Nu sugs han återigen in i en jakt som för honom allt längre in mot det kraftcentrum som är Stanislas Cordova. Bilder, illusioner, speglar: varje gång han fått upp en dörr tycks den smälla igen bakom honom …
Scott har redan förlorat allt och det enda som kan ge honom upprättelse är att få reda på sanningen. Även om det kräver att han möter sitt eget mörker.

En otroligt spännande och välskriven bok. När jag trodde mig ha förstått vad som hänt kom nya ledtrådar som helt omkullkastade mina teorier. Älskade den här boken. Den var så otäck och skulle nog kunna bli en helt fantastisk tv-serie.

Det kändes som om det jag läste var sant. Mycket tack vare de välgjorda tidningsartiklarna oc svartvita fotografierna som fanns i boken. Jag blev verkligen överraskad av boken. Det är en av de bästa böckerna jag läst i år och jag den fem stjärnor på Goodreads.

Det är också en riktig tegelsten på 647s. Författare är Marisha Pessl och hon har också skrivit Fördjupade studier i katastrof-fysik (som jag inte har läst, men nu har reserverat från biblioteket).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *