Livet enligt Fikry

Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling ”Tamerlane”. I skotskrutig badrock och löparskor ger han sig iväg till polisstationen för att anmäla stölden. Men egentligen bryr han sig inte om förlusten, inte ens böckerna ger honom någon glädje längre och han isolerar sig på ön där han bor. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.

Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening.

Jag älskade den här boken och började med att lyssna på den via Storytel. Men den var så bra att jag måste läsa den och som tur var fanns det som alternativ på Storytel.

Älskade  (nästan) alla karaktärer och hur allt passade ihop. Det är verkligen en bok om kärleken till böcker och skrivade. Jag fick en hög med boktips och en riktig läsupplevelse. Jag skrattade och grät faktiskt en skvätt.

Flera booktubers har tipsat om boken som heter The Storied Life of A.J Fikry så titelöversättningen är väl inte helt rätt men allt annat är så bra översatt av Marianne Mattsson. Uppläsare var Louise Raeder.

Jag gav boken fem stjärnor på Goodreads. Författare är Gabrielle Zevin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *