Among Others

Jag älskade den här boken och vet inte riktigt hur jag ska berätta om den.

Femtonåriga Morwenna bor i Wales ned sin tvillingsyster Morganna och deras mamma som praktiserar svartmagi. Systrarna betsämmer sig för att stoppa modern och det leder till att Mori blir svårt skadad och hennes syster dör. Efter att ha tillbringat tid på sjukhus ger sig Mori iväg till sin far Daniel som övergav familjen när tvillingarna var två år. Mori har svårt att få kontakt med sin pappa som bor med sina tre äldre styvsystrar. Hon skickas iväg till internatet Arlinghurst där hon har svårt att passa in.

Mori drar sig tillbaka i en egen värld av böcker och magi. Tillslut genomför hon en besvärjelse för att hitta likasinnade och fortsätter under tiden att sluka alla science fictionböcker hon kan få tag på. Besvärjelsen ger resultat och hon bjuds in till bibliotekets SF-bokklubb.
Jag älskade den här boken! Språket, Mori och alla böckerna. Det vimlar av referenser till olika böcker. Jag blev sugen att läsa flera av dem.
Boken fick mig också att tänka på The Raven Boys-serien. När de döda ska gå över till den andra sidan den sista oktober.
Författaren heter Jo Walton och jag gav boken fem stjärnor på Goodreads och kommer absolut att läsa om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *