Villa America

Villa America är det hus som makarna Sara och Gerald Murphy bor i på den Franska Rivieran. Där umgås de med sina vänner Picasso, Hemingway, Zelda och Scott Fitzgerald. Men deras liv kommer att förändras när de möter den unga piloten Owen Chambers.

Boken berättar om Geralds kalla uppväxt med en fruktansvärt kall och elak pappa. Jag hatade honom för hur han behandlade sin son och hunden som pojken älskade. Vilken fruktansvärd man! sedan får vi följa Gerald och hur han möter Sara som han förälskar sig i. Sara är en uttråkad ungmö som inte ser någon mening med det liv hon lever. De träffas i smyg och föräldrarna är från början emot att de ska gifta sig.

Det är en gripande historia om en familjen Murphy liv. Jag tyckte verkligen om att läsa om dem. Jag hade inte förstått att det handlade om verkliga personer, men började få mina misstankar när Hemingway, Picasso och paret Fitzgerald började dyka upp.

Boken är baserad på verkliga personer och den var riktigt fascinerande att läsa. Det sägs ju att Nicole och Dick Diver i Tender Is the Night av Scott Fitzgeralds är baserade på Sara och Gerald Murphy. Jag har boken men har inte läst den än. men det ska det bli ändring på!

Författaren Liza Klausmann skrivit en riktigt bra bok. Hon har skrivit i efterordet om hur hon utgått från fakta för att skapa en påhittad historia. Där listar hon också sina källor. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och har tidigare läst och tyckt om Tigers In Red Weather av samma författare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *