Vända hem

 

Yaa Gyasi skildrar med sin imponerande debutroman slavhandelns konsekvenser under flera generationer, från 1700-talet Ghana ända fram till idag. Frågan som ställs är om människans jakt på identitet och hemfärd också kan bli hennes väg till försoning.

Vända hem inleds med två unga systrar ovetande om varandras existens. Effia har av sin framgångsrika stam gifts bort med den engelske guvernören. Esi sitter fängslad i väntan på att säljas som slav, trots en privilegierad uppväxt. Nu befinner de sig både nära och långt ifrån varandra: en bland härskarna och en i de grymma fängelsehålorna.

Boken var så otroligt bra och välskriven. Trots att en bara får följa varje person i ett kapitel så fungerar det och jag kände mig inte förvirrad. Det var en så intressant historia så jag skulle gärna ha läst ännu mer. Jag kommer absolut att läsa mer av författaren Yaa Gyasi.
Jag läste den under Nellons bokbloggs Läs-a-lot sommar 2017 och gav den fem stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *