Denna dagen, ett liv

Denna dagen ett liv är en biografi över Astrid Lindgren skriven av Jens Andersen. Den är baserad på mängder av tidigare opublicerade brev, dagböcker och fotografier. Andersen har också haft många långa samtal med Karin Lindgren, Astrid Lindgrens dotter.

Det här var en jätteintressant bok om en mycket intressant författare. Vilken otroligt stark kvinna som klarade svåra motgångar och stod upp för det hon trodde på. Det var riktigt hjärtskärande att läsa om när hon blev gravid som 19-åring med sin mycket äldre och gifte chef  och hur hon blev tvungen att resa till Danmark för att föda sonen Lasse som hon fick lämna där som fosterbarn under flera år.
Men en får veta så mycket om yrkeskvinnan Astrid Lindgren

Jag blev också imponerad av hur otroligt produktiv Astrid Lindgren var. Hur kunde hon hinna med att skriva så mycket som hon gjorde samtidigt som hon jobbade halvtid som förlagsredaktör på Rabén & Sjögren?

Jag kan inte tänka mig en värld utan Astrid Lindgrens böcker eller filmatiseringarna av dessa. Jag kommer ihåg när min fröken läste Mio Min Mio för oss i skolan och jag fick boken i födelsedagspresent och bara måste läsa klart den innan klassen. Den var ju så spännande! Jag har också använt Astrid Lindgrens böcker och filmer i min egen undervisning som som lärare.

Läs boken om ni inte redan gjort det! Det var ingen sträckläsningsbok, men så intressant. Jag gav den fem stjärnor på Goodreads och läste den största delen under Nellons bokbloggs Läs-a-lot sommar 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *