Heroine

EN BELÄGRAD FÖRORT. EN FÖRSVUNNEN KVINNA. EN TIDSFRIST PÅ 24 TIMMAR.

Tunnelbanan har brunnit och varken bussar eller ambulanser kör längre in i Stallhagen. De kriminella gängen har tagit över, och när en polisbil sprängs i luften sätter polisen stopp för alla utryckningar.

Så sprids en film i sociala medier. En ung kvinna har skändats och lämnats för att dö. Polisen slår en järnring kring förorten. Gatorna brinner och allmänheten skriker efter hämnd.

Kriminalinspektör Zack Herry vid Särskilda enheten ger sig ensam in för att hitta kvinnan innan det är för sent. Men mörka krafter arbetar i det fördolda för att ge honom hans livs svåraste prövning.

Heroine är socialarbetaren Helene Svensson smeknamn som hon fått för att hon jobbar i den social utsatta förorten Stallhagen i Stockholm. Hon står upp emot förortsgängen och visar ingen rädsla, Men så blir hon kidnappad och våldtagen. Någon filmar hennes nakna och misshandlade kropp och lägger ut det på Youtube. Polisen får tag på det och skickar in en polisbil för att undersöka men det sprängs. Polisen tänker gå in me en instatsstyrka men först tnker de ge Zack Herry chansen att hitta Helene och få ut henne. Det är meningen att han ska ha med kollegan Deniz men eftersom hon inte riktigt hämtat sig från en skottskada beslutar han sig för att gå in själv. Det är inte ett smart beslut.

Väl i Bandhagen möter han  en starkt segregerad förort som inte styrs av svenska lagar utan av de kriminella gängen. Där man förlorat tron på myndigheter och där poliser inte är välkomna. Det går åt skogen ganska fort.

Zack har naturligtvis sina egna skäl för att försöka rädd Helene Svensson. Hon känner till hans mörkaste hemlighet från barndomen.

Boken har verkligen ett högt tempo och det går bara snabbare och snabbare. Hela handlingen utspelar ju sig på 24 timmar.  Det är också  en otroligt våldsam bok. Jag gillar verkligen Zack Herry som karaktär, men här går han över gränsen fler gånger. Vi får veta mer  om vad som hände i hans barndom. Boken slutar med en twist som egentligen inte är en twist eftersom man som läsare redan har listat ut det i förra boken (eller var det tidigare?) . Det är nog mest Zack Herry själv som är överraskad.

Hur som helst var boken helt otroligt spännande och som vanligt vill jag läsa nästa bok i serien nu!

Heroine är den fjärde fristående delen i Herkulesserien av Mons Kallentióft och Markus Lutteman. Jag har självklart läst de tidigare tre Zack, Leon och Bambi. Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *