Dust

J.J Walsh och Tony ”El Greco” Papadakis är oskiljaktiga. De tjuvröker Kents vid en övergiven konservfabrik och drömmer om äventyr.

Dust är en så kallad ”coming of age” om två unga killar som upptäcker sex, tragedi men också vad sann vänskap är. Det största delen av handlingen utspelar sig i New Jersey. ”El Greco” är en intelligent kille som är otroligt allmänbildad och läser uppslagsverket varje kväll för att lära sig mer. Tyvärr har han ingen manlig förebild utan en  pappa som är en en elak och våldsam alkoholist som ofta misshandlar Tony och hans mamma. Istället får J.J’s pappa vara båda killarnas manliga förebild. Något han tar på största allvar.

Men när de åker på en roadtrip med J.J’s pappa genom Sydstaterna så upptäcker de en mörkare sida av livet. De är America på 1960-talet.
Det är J.J som berättar historien och det får mig att tänka på Stand By Me (filmen med Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman m.fl.).  Det är en av mina favoritfilmer och jag måste ha sett den 20-30 gånger.

Jag älskade den här boken! Den är så välskriven och helt underbar.  Jag fick boken genom The English Bookshops Bookclub. Det är författaren Mark Thompsons debutroman och jag gav den fem stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *