The Power

Plötsligt visar det sig att unga kvinnor har fått någon slags superkrafter. De kan skicka iväg någon slags elchock genom att ta på en annan person eller genom att ”vifta” med fingrarna. De som utsätts, ofta unga pojkar, upplever en fruktansvärd smärta och kan bli skadade för livet till och med dö.

I början försöker världsledarna att kontrollera de unga flickorna genom att skilja dem från pojkarna och ha kontroll över flickorna. Men så visar det sig att unga flickor kan få kraften att vakna hos vuxna kvinnor.

Plötsligt förändras världen för alltid. Kvinnorna får större och större makt. Hur kommer det att sluta?

Boken var riktigt, riktigt bra! Vi får följa några olika personer när förändringarna börjar ske och några år framåt.

  • Roxy är  maffiabossens oäkta tonårsdotter som får se sin mamma mördas av maskerade män den föräldralösa tonåringen som blir sexuellt utnyttjad av sin fosterfar.
  • Tunde som blir världskänd när han filmar  en ung flicka som ger en man elchocker när han vägrar sluta trakassera henne. Han blir sedan en frilansjournalist som rapporterar om The Power.
  • Margot är politikern med stora planer och en sårbar dotter.
  • Allie är en föräldralös flicka vars religiösa fosterföräldrar misshandlar och utnyttjar henne.

Författare är  Naomi Alderman och hon tilldelades Bailey’s Women’s Prize For Fiction för The Power. Jag fick boken genom The English Bookshop’s Bookclub och gav den fem stjärnor på Goodreads.

Läs boken!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *