Blybröllop

Irene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter ett långt äktenskap fyllt med ständiga pikar och sarkasm, har Irene fått nog av sin man. Hon bestämmer sig för att göra sig av med honom för gott.

Med hjälp av en gammal kista med blytyngder som hon ärvt av sin mamma, påbörjar hon sin resa från tyst mus till amatörkemist med dödlig kunskap om gifter.

Måste någon alltid ge sig i ett äktenskap? Vems vilja drar det längsta strået? Vilka mått vidtar vi för att bevara oss själva i nära relationer? Och vilka medel används på vägen dit?

Blybröllop är en humoristisk och vass skildring av en mogen kvinnas väg till frihet. På en gång är den ett äktenskapsdrama, en hyllning till fantasin och en underhållande giftmordshistoria med stor berättarglädje.

Det här är problemet med att inte skriva om utlästa böcker i nära anslutning till när de faktiskt blev lästa. Jag vet att jag tyckte om att läsa boken. Den är välskriven och lättläst. Ganska kort är den också. Lite roligt är att Horst är en sådan audiophile. Min sambo är också det och jag är som ni vet tokig i böcker. Tur att sambon inte skulle få för sig att göra sig av med  mina böcker. 🙂

Författare är Sara Paborn och jag gav boken tre stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *