Gånglåt

Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia ”Salida” Sallström åker till sin gamla släktgård i Gärningsberg i Jämtland för att skriva sin självbiografi. Med sig har hon Harpan, sin unge assistent, som hon lovat en sommar i paradiset. På gården väntar Gun-Britt, Sonias syster, som driver servering och loppis och tycker att hela världen borde skärpa sig. Inte minst Sonia. Där finns också Jenny, Gun-Britts dotter, som lovat hjälpa sin moster med boken men som hela tiden sneglar oroligt mot stugan uppe vid berget. Dessutom finns det björn på trakten, som gräver i gårdagens sopor. Det blir en sommar av lust och olust, i takt och otakt till tidens egen gånglåt.

Jag hade svårt för de flesta huvudpersonerna i boken. Speciellt för Gun-Britt och Sonja som var osympatiska på så många olika sätt. Kanske beror min antipati på att jag kände igen dem så väl.

Men boken är så välskriven med underbara miljö och karaktärbeskrivningar. En behöver faktiskt inte tycka om bokkaraktärerna för att tycka om boken. Men jag tyckte verkligen om Harpan.
Jag har inte läst något av författaren Elin Olofsson förut. Jag lyssnade och läste boken via Storytel och gav den fyra stjärnor på Goodreads. Jag blev tipsad om boken när jag bad om hjälp med en bok som passade till Glesbygdsskildring från valfritt land till Sommarbingo 2017.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *