En smakebit på søndag: The Handmaid’s Tale

Helgerna går alldeles för fort! Speciellt när en känner sig lite småkrasslig. Jag började tappa rösten på fredagen och den är fortfarande inte riktigt okej. Så vi har tagit det ganska lugnt i helgen.
Vi har kollat på några avsnitt av den andra säsongen av Twin Peaks och jag har läst som vanligt.
Idag har vi varit och kollat på ett radhus och varit på födelsedagsfika hos en kompis. Gofika och häng med Y &M och deras föräldrar.

Nu är det dags för veckans Smakbit. Jag ska precis börja läsa  The Handmaid’s Tale av Margaret Atwood så smakbiten kommer  från s 3:

We slept in what had once been the gymnasium. The floor was varnished wood, with stripes and circles painted on it, for games that were formerly played here; the hoops for the basketball nets were still in place, though the nets were gone. A balcony ran around the room, for spectators, and I thought I could smell , faintly like an afterimage, the pungent scent of sweat, shot through with the sweet taint of chewing gum and perfume from the watching girls, felt-skirted as I knew from pictures, later in miniskirts, then pants, then in one earring, spiky green-streaked hair. Dances would have been held here; the music lingered, a palimpsest of unheard sound, style upon style, an undercurrent pf drums, a forlorn wail, garlands made of tissue-paper flowers, cardboard devils, a revolving ball of mirrors, powdering the dancers with a snow of light.

Fler smakbitar hittar ni hos Flukten fra virkeligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *