Mirakelverkstaden

Mariette är historie- och geografilärare och gift med en narcissistisk politiker. Hon är på gränsen till utbrändhet och när klassens bråkstake går ett steg för långt gör hon något oerhört hon skickar honom nerför en trappa med en rungande örfil.

Millie lever ett ensamt liv där vikariaten som sekreterare avlöser varandra. Men en kväll står hennes hus plötsligt i ljusan låga. Då vänder Mille flammorna ryggen och kastar sig ut genom fönstret.

Monsieur Mike har deserterat från militären och har sedan dess gjort gatan till sitt hem. Överfallet från den stackars saten vars sovplats han stulit kommer som en blixt från klar himmel.

Alla möter de Jean som sägs kunna uträtta underverk. Han tar dem till sin mirakelverkstad där han lappar ihop trasiga själar. Men gör han det utav ren godhet? De måste alla följa hans regler till punkt och pricka. Det verkar som om Jean leker en lek som blir allt farligare och de boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är vad det verkar.

Jag förstår inte riktigt bokens storhet. Den har fått flera pris som Prix du livre optimiste. Jag tyckte bara att den var okej. Historien berörde mig inte riktigt. Jag brydde mig inte om hur boken skulle sluta.

Författare är Valérie Tong Cuong .Boken fick två stjärnor av mig på Goodreads.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *