We Have Always Lived In The Castle

Mary Katherine Blackwood, med smeknamnet Merricat, bor med sin storasyster Constance och farbror Julien i familjeherrgården i Vermont. För bara några år sedan var de sju i familjen, men en ödesdigen kväll var sockerskålen spetsad med arsenik och systrarnas föräldrar, deras lillebror och farbror Juliens fru dog.
Constance blev anklagad för mord, men frikändes. Men hon är ändå dömd i samhällets ögon.

Den lilla familjen är nästan helt isolerad från andra i sin fallfärdiga herrgård. Den enda kontakten de har med världen är när Merricat går  in till staden och handlar två gånger i veckan. Eller när någon av de gamla tanterna kommer på besök. Vissa vill hjälpa medan andra bara vill snoka.

Så dyker plötsligt systrarnas kusin Charles upp. Det är bara Merricat som förstår hur farlig han är. Constance förstår inte alls och Meericat känner han hon måste skydda sin syster till verje pris.

Jag lyssnade på boken via Storytel och gillade verkligen uppläsaren Bernadette Donne.  Boken var så bra! Merricat är en intressant person. Det känns som om hon är en liten flicka, men hon är väl 18 år gammal. Hela berättelsen är kuslig, mörk och olycksbådande. Men den var samtidigt riktigt rolig.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *