THUG – The Hate U Give

Sextonåriga Starr Carter lever i två världar: den fattiga förorten där hon bor och den fina privatskolan inne i stan. Hennes tillvaro krossas när hon blir ensamt vittne till hur polisen skjuter ihjäl hennes barndomsvän Khalil. Trycket på Starr är hårt, både från polisen och från orten – som kräver rättvisa och upprättelse för Khalil. Men även från de som inte vill att Starr ska vittna – och de är tydliga med vad hennes vittnesmål skulle innebära. Vad Starr än väljer kommer det att få enorma konsekvenser för såväl hennes eget liv som människorna hon vuxit upp med. 

Med en stark berättarröst gestaltas Starrs värld, som är full av konflikter men också full av kärlek. Träffsäkert beskrivs rasismen i skolan, Starrs alltmer ansträngda förhållande till sin vita pojkvän och sin kärleksfulla familj, vars liv inte värderas högt av samhället i stort. 

Den här boken var så jäkla bra! Så viktig! Jag ville inte att den skulle ta slut. För jag var så rädd vad som skulle hända med Starr och hennes familj och vänner. Jag älskade den här boken. Den fick fem stjärnor av mig på Goodreads och nu måste jag köpa ett exemplar av boken eftersom jag lånade den från biblioteket.

Läs Enligt O:s recension av boken. Hon lyckas formulara det jag som vanligt har svårt med när det är en bok jag verkligen tyckte om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.