The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue

Henry ”Monty” Montgomery är en ung bisexuell brittisk lord som ger sig iväg på sin Grand Tour of Europe med sin bästa vän Percy som han är förälskad i.  Med på resan är Montys yngre syster som ska lämpas av på en finishing school där hon ska lära sig att bli en dam och göra sin debut i samhället. Men allt ställs på sin spets när Monty och Percy kysser varandra. Något som båda slår ifrån sig av olika anledningar.

Monty är men självupptagen skitstövel som tänker på sin egen lycka och sin underhållning. Percy är något så ovanligt som en mörkhyad ädling. Han har växt upp hos sin farbrors familj sedan hans fars död. Många tror att han är en frigiven slav och behandlar honom í enlighet med det. Montys syster Felicity vill studera men får inte det på grund av sitt kön.

Monty fortsätter med sitt festande och sitt promskösa sätt på resan och hamnar snart i svårigheter när han hittas naken med fel kvinna. För att hämnas på en fiende tar han också en gammal ask. Det får katastrofala följder som leder till att vagnen de färdas i överfalls av stråtrövare. Monty lyckas rymma med Percy och Felicity, men det är bara början. Percy visar sig lida av epilepsi och hans farbror kräver att han ska spärras in på en dårhus. För att rädda honom kommer Monty att resa till Barcelona för att lämna tillbaka asken till forskaren som gjort den. Forskaren som kanske kan bota Percy.

Jag lyssnade på boken via Storytel. Den var så rolig att jag skrattade högt flera gånger. Monty utvecklas verkligen under bokens gång. Han är hysterskt rolig hela tiden. Christian Coulson var en skicklig uppläsare.

Här är en smakbit från boken:

”I’m somehow stuck with a obstinate mount that resembles less than a horse and more of a leggy sausage.”

Mackenzi Lee är författare. Tydligen kommer en uppföljare under 2018, The Lady’s Guide to Petticoats and Piracy. Den kommer jag att läsa. Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *