Pandora – New Tales of the Vampires

Pandora är den första i Anne Rices serie New Tales of the Vampires. Det är Pandora som står i centrum och hon berättar om sitt liv för David Talbot. Ni vet han som var med i Memnoch the Devil som är den femte delen av The Vampire Chronicles.
En får följa Pandora från när hon är en ung flicka i antikens Rom.

Pandora är inte en blyg viol. Hon är ganska hänsynslös. Hon är också väldigt bortskämd och självupptagen. Jag lyssnade på boken och tyckte att den var riktigt okej. Det var jätteintressant med de historiska referenserna. Men jag blev lite spoilad på vissa saker eftersom jag bara läst de fem första böckerna av The Vampire Chronicles.

Jag tycker verkligen om Anne Rices sätt att skriva. Men hon fastnar i lite väl detaljerade beskrivningar av allt. Det blev också en hel del upprepningar. Men samtidigt var det så många bihistorier som inte fick något riktigt avslut. Dessutom är hon också sjukt dålig på att skriva sexscener. Cringe-varning på dem!

Vi får se om jag kommer att läsa/lyssna vidare i serien. Men jag är sugen på att läsa/lyssna vidare på The Vampire Chronicles. The Vampire Armand står på tur i så fall.

Jag gav boken tre stjärnor på Goodreads och läste den till Vampyrbokcirkelträffen.

One thought on “Pandora – New Tales of the Vampires

  1. Bam skriver:

    Haha förlåt men vampyrsexscener? Åhh hahhaha nu vill jag ju läsa den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *