Orkidépojken

SKOGENS MÖRKA GRAVITATION:
ALLT PEKAR DITÅT,
KÄNNER NI DET OCKSÅ?
När bästisarna Hanna och Zeb tar studenten är det meningen att LIVET ska börja. Det är nu de ska lämna urtrista förorten Tyresö och bege sig ut i världen. London väntar. Men först en sista hemmasommar som går åt till att jobba på kyrkogården, festa på stans gayklubbar, ströglo på den gamla tv-serien Twin Peaks och läsa Orkidépojkens märkliga blogg. Så länge någon kan minnas har det viskats om en närvaro ute i Tyresös skogar. Varken Hanna eller Zeb har lagt någon särskild vikt vid det. Förrän de plötsligt blir tvungna För konstiga saker sker: först försvinner en hund, och därefter en före detta skolkamrat. Lina, ortens drottning. Hon som alla vill känna men ingen känner, inte på riktigt.
Sen går det mesta åt helvete.

Jag har följt Helena Dahlgren sedan hon var med i bokbloggen Bokhora. Jag har följt hennes blogg Dark Places och följer henne även på twitter. Så när Orkidépojken kom ut så visste jag att den måste bli läst. Speciellt som jag nu äntligen hade sett de två första säsongerna av Twin Peaks och filmen Fire Walk With Me.

Älskade tonårsångesten och alla litterära referenser men framför allt alla Twin Peaks referenser. Hela boken dryper ju av Twin Peaks. Samma vaga obehagskänsla. Riktigt bra! Musikreferenserna fick jag ibland slå upp.

Jag gav boken fyra stjärnor på Goodreads och kommer självklart att läsa mer av Helena Dahlgren.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *