Sanningen

Före detta stridspiloten Maya Stern ser en otänkbar bild fångas av den digitala babyvakten: hennes tvååriga dotter Lily leker med sin pappa Joe – som blivit brutalt mördad två veckor tidigare…

Mayas liv skakas om ytterligare när det framkommer att det finns ett samband mellan det olästa mordet på hennes syster Claire och Joes död. För att hitta svaret på gåtorna måste Maya ta itu med djupa hemligheter från det förflutna, men några allt för att sanningen ska förbli dold.

Maya lider av PTSD efter sin tid i Afganistan. Hon avslöjades inför hela världen när hon under ett gisslanfritagande besköt och dödade civila. hon har ljudhallucinationer av helikopterns ljud.

När Maya förstår att de två morden hör ihop börjar hon att forska  i det. Det visar sig att Joe, hennes man inte verkar varit den hon trott. Det är saker som inte stämmer med hans familj, en familj som Maya har ett ansträngt förhållande till.

Men Maya är inte precis den mest pålitliga personen heller. Som läsare får man inget riktigt grepp om henne. Hon känns kall och ytlig. Jag vet inte vad som är sant.

Jag har de tidigare böckerna jag läst och gillat Harlan Cobens fristående böcker, men den här var inte lika bra. Jag tycker att den var för otrolig. För mycket hände och den var lika välskriven heller. Visst var det en bladvändare och jag ville veta hur den skulle sluta, men det är inte en bok som jag kommer att komma ihåg. Jag gav den tre svaga stjärnor på Goodreads.

Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.