Mina drömmars stad

Äntligen har jag läst Mina drömmars stad. Jag förstår inte varför det inte har blivit av tidigare. Pocketen som jag läste köpte jag den 29:e juni 2015 på Söderbokhandeln när vi var ner över dagen med Anna. nu blev den läst för jag drog en lapp ur min TBR-burk och på den stod just Mina drömmar stad.

En sommarkväll i ångans tid 1860, kommer Henning Nilsson vandrande till staden han drömt om. Men ännu är Stockholm en liten och fattig stad, och Henning och Lotten, flickan som han gifter sig med , får slita hårt för att skapa sig en ljus tillvaro.

Vilken misär människorna lever i. Lorten, svälten, slitet och alla övergrepp.  Men allt är inte nattsvart. Jag tycker så mycket om Henning, Lotten, Tummen och Matilda. Jag lider och glädjs med dem.

Bokens handling spelas upp som en film (givetvis svartvit).
En får verkligen följa med och se hur Stockholm som stad växer fram och får en förståelse för de som fick staden att växa. Jag lär mig så mycket medan jag läser. Dessutom kan jag dra paralleller mellan den här boken och serien om Bricken av Vibeke Olsson. Båda handlar ju mycket om arbetarnas villkor.

Jag kommer absolut att läsa vidare i serien. Mina drömmar stad fick fem stjärnor på Goodreads.
Författare är Per Anders Fogelström böckerna i Stadserien heter:

  • Mina drömmar stad (1860-1880)
  • Barn av sin stad (1880-1900)
  • Minns du den stad (1900-1925)
  • I en förvandlad stad (1925-1945)
  • Stad i världen (1945-1968)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *