Sex Criminals 1,2 och 3

Jag har läst de tre första samlingsalbumen av Sex Criminals. Det är en väldigt annorlunda serie. Delarna heter One Weird Trick, Two Worlds One Cop och Three The Hard Way.

Suzie är vår huvudperson som upptäcker att hela världen stannar när hon får orgasm. Hon kan röra sig, men alla andra blir som förstelnade.
Jon hatar sitt liv och sitt jobb. Han har samma ”åkomma” som Suzie men han har utnyttjat tiden nä hela världen stannar til mer brottslig aktiviteter.
När Suzie och Jon träffas och har sex upptäcker de att om de får orgasm samtidigt kan de hitta på en massa tok när världen förstelnas. För att få pengar att rädda Suzie bibliotek och för att få den adrenalinberoende Jon att klara ett ”normalt” liv börjar de råna banker. Men de får snart The Sex Police efter sig, som är ett gäng självutsedda väktare.

De får också veta att det finns fler som dem. Kan de organisera sig för att klara sig undan The Sex Police?

Jag sa ju att det var en väldigt annorlunda serieroman. Den handlar inte bara om sex utan också om hur Suzie och Jon växt upp, om deras förälskelse som blir kärlek och om vänskap. Den är också ganska rolig.

Jag hade reserverat böckerna från biblioteket till när Gettin Graphic readathonet den 5 maj, men jag fick dem inte förrän nu. Böckerna var underhållande men jag vet inte om jag kommer att läsa vidare i serien. Varje bok fick tre stjärnor på Goodreads.

Författarna är Matt Fraction och Chip Zdarsky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *